Langs Berg en Dal

 

Het project Langs Berg en Dal is van start gegaan in verzorgingstehuis Tamarinde (Overvecht, Utrecht) in januari 2010. Zes vrijwilligers gingen in gesprek met tien bewoners van Tamarinde en twee inwoners uit de wijk Overvecht. De gesprekken liepen door tot aan de zomer van 2010 in wisselende frequentie.

In de zomer werd het materiaal dat door de zogenoemde verhalenrapers verzameld is (herinneringen, anekdotes en verhalen) overhandigd aan het Utrechts Dichtersgilde. De dichters Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz, Alexis de Roode, Ruben van Gogh en Chrétien Breukers zetten de ruwe teksten om in gedichten en liederen. Ook Annet Koops heeft een tekst verdicht tot lied.

In november 2010 zijn de initiatiefnemers van Langs Berg en Dal op zoek gegaan naar jonge componisten en muzikanten. Dat is wonderwel gelukt. Fulco Evers, Daan Roozeboom, Sjoerd Raaijmakers, Ellen Dijkstra, Martin ten Cate en Harm van Oss zijn met de teksten aan de slag gegaan en hebben muziek gecomponeerd bij de liedteksten. Zij vormen samen Het Orkest BD (Bijzondere Diensten).

1 / 3 >

 
< terug   Piraña grafisch ontwerp. www.pirana.nl